Първан Симеонов: На ранната дата за изборите ще се радват партиите с твърд електорат като ГЕРБ и БСП
Протестите вече трудно ще постигнат целите си. По всичко личи, че правителството ще остане до края на мандата си. Главният прокурор направи най-хитрото в тази ситуация. Той се появи и каза: „Няма да подам оставка и след това вече не говореха толкова за него“. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Първан […]

Протестите вече трудно ще постигнат целите си. По всичко личи, че правителството ще остане до края на мандата си. Главният прокурор направи най-хитрото в тази ситуация. Той се появи и каза: „Няма да подам оставка и след това вече не говореха толкова за него“. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Първан Симеонов.

Най-определящото за отминаващата година са протестите и засилената активност на прокуратурата, добави той.

По думите на политическия анализатор хората у нас не са убедени в ефективността на мерките срещу коронавируса. Всеки ден се чуват толкова много мнения, че харесват това, което им дава малко определеност. Затова харесват казаното от Борисов, че на 21 декември всичко отново ще бъде отворено. Когато обществото, ако не поляризирано, е сериозно объркано. Всеки, който даде някакъв ясен сигнал печели, съответно, ако не даде – губи, заяви Симеонов.

В отговор на въпрос за нашумялата тема за боксовия мач на Кубрат Пулев с британеца Антъни Джошуа и как могат да се тълкуват критиките срешу българина в социалните мрежи от сънародниците му, анализаторът каза: „Те изпитват срам от България, срам от самите себе си. Понякога много искаме – искаме спортистът да е някакъв нравствен идеал, но в професионалния бокс има много шоу. В този ред на мисли да казваме какъв простак е Пулев…Първо, това не е вярно, а и това са правилата в този жанр. Кой от известните боксьори не е бил малко скандалджия? В този ред на мисли постиженията на Пулев заслужават уважение“.

 

Имаме чувство на националнен комплекс за малоценност. Когато хората се гнусят от Пулев, те се гнусят от собствения си народ, добави Първан Симеонов.

Той коментира и конференцията на ДПС: „Направи ми впечатление, че турският президент Ероган направи приветствие и почти никой не реагира. В този момент като национална общност трябва да ни светне една лампичка. Зад ДПС седи електорат и една много чувствителна за Балканите тема“.

В отговор на въпрос за заявката на президента да насрочи парламентарните избори за 28 март догодина, Симеонов посочи, че от днешна гледна точка по-логично е на ранната дата за изборите да се радват партиите с твърд електорат като ГЕРБ и БСП.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук