Протестите срещу абортите в Полша продължават
Хиляди протестираха в Полша срещу налагането на почти пълна забрана на абортите и с искане за оставка на консервативното правителство, съобщи БНТ. Във Варшава демонстрантите се отправиха към дома на вицепремиера Ярослав Качински, но полицията успя да ги спре. Качински е смятан за човека, повлиял на решението на Конституционния съд по въпроса за абортите. Земеделски […]

Хиляди протестираха в Полша срещу налагането на почти пълна забрана на абортите и с искане за оставка на консервативното правителство, съобщи БНТ.

Във Варшава демонстрантите се отправиха към дома на вицепремиера Ярослав Качински, но полицията успя да ги спре. Качински е смятан за човека, повлиял на решението на Конституционния съд по въпроса за абортите.

Земеделски производители също изразиха недоволството си от правителството по зрелищен начин, изхвърляйки картофи и яйца по улиците. Управляващите са обвинени в бездействие пред падащите цени на хранителните продукти. Протестите с Полша не стихват от 22 октомври насам.

Припомняме, че недоволството срещу забраната на абортите започна след като в края на октомври Конституционният съд ограничи допълнително и без това рестриктивното законодателство за абортите, като криминализира прекратяването на бременността и заради малформации на плода.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук