Мишел Барние: Има известен напредък в преговорите за Брекзит, но различията остават
Главният преговарящ за Европейския съюз по въпросите за Брекзит Мишел Барние сигнализира за „известен напредък“ в преговорите по търговско споразумение след излизането на Обединеното кралство от структурите на Общността, но различията по ключовите проблеми остават, предава AFP, като се позовава на дипломати. „Вече може да се види тесния път към споразумение – ако преговарящите могат да […]

Главният преговарящ за Европейския съюз по въпросите за Брекзит Мишел Барние сигнализира за „известен напредък“ в преговорите по търговско споразумение след излизането на Обединеното кралство от структурите на Общността, но различията по ключовите проблеми остават, предава AFP, като се позовава на дипломати.

„Вече може да се види тесния път към споразумение – ако преговарящите могат да отстранят оставащите препятствия през следващите няколко дни“, заяви дипломатът от ЕС след брифинг на Барние.

„През последните няколко дни имаше известен напредък в преговорите, понякога значителен, но все още трябва да бъдат отстранени различия във важни области като рибарството, управлението и равнопоставеността“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук