Избирателната колегия ще гласува за президент на САЩ
Всички щати и окръг Колумбия вече одобриха резултатите от изборите на 3 ноември, според които демократът Джоузеф Байдън спечели подкрепата на 306 от 538 избиратели, за да стане 46-ия президент на страната, съобщава ТАСС. Членовете на американската Избирателна колегия ще проведат в понеделник гласуване в столиците на щатите и в окръг Колумбия, за да изберат […]

Всички щати и окръг Колумбия вече одобриха резултатите от изборите на 3 ноември, според които демократът Джоузеф Байдън спечели подкрепата на 306 от 538 избиратели, за да стане 46-ия президент на страната, съобщава ТАСС.

Членовете на американската Избирателна колегия ще проведат в понеделник гласуване в столиците на щатите и в окръг Колумбия, за да изберат новия американски президент. Властите на всички щати и столицата вече одобриха резултатите от изборите на 3 ноември, според които демократът Джоузеф Байдън спечели подкрепата на 306 от 538 избиратели и трябва да стане 46-ият президент на страната.

Въпреки това, настоящият ръководител на администрацията във Вашингтон Доналд Тръмп не признава поражението си и се обърна към съда с искане за преброяване на гласовете в редица щати. Действията на адвокатите му не се увенчаха с успех – исканията на републиканците относно резултатите от изборите бяха отхвърлени в щатите, както и от Върховния съд.

Според последните данни над 81,2 млн. избиратели са гласували за Байдън, 74,2 милиона за Тръмп.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук