Зоран Заев обеща 500 евро средна заплата на македонците до края на мандата си през 2024 г.
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев вярва, че до края на мандата той ще може да изпълни даденото обещание от 500 евро средна заплата и 315 евро минимална заплата, предава скопската „Нова ТВ“, цитирана от Агенция „Фокус“. На днешната пресконференция, на която той даде отчет за свършеното през първите 100 дни на правителството на […]

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев вярва, че до края на мандата той ще може да изпълни даденото обещание от 500 евро средна заплата и 315 евро минимална заплата, предава скопската „Нова ТВ“, цитирана от Агенция „Фокус“.

На днешната пресконференция, на която той даде отчет за свършеното през първите 100 дни на правителството на югозападната ни съседка, Заев заяви, че ако не е била настъпила кризата с Covid-19, до този момент обещанието за средна заплата от 500 евро със сигурност е щяло да бъде реализирано.

„Средната заплата при последните измервания беше 458 евро. Растежът спря заради кризата с Ковид. Досега вярвам, че 500-те евро биха били достигнати. Нашето обещание е 34 000 денари средна заплата и 20 000 денара минимална заплата до края на този мандат, а това е лятото на 2024 година. Вярвам, че ще успеем. Разбира се, надяваме се кризата да премине през пролетта“, каза Заев.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук