Галъп интернешънъл: 60% от българите искат отмяна на мерките срещу COVID-19
47,8% са на мнение, че само маски, дистанция и хигиена са достатъчни Повече от половината българи искат отмяна на по-строгите мерки от 21 декември и не са убедени, че тези мерки въобще вършат работа, въпреки че в началото ги подкрепиха. Това са изводите от експресен телефонен сондаж с 800 интервюта, проведен в периода 7-9 декември […]

47,8% са на мнение, че само маски, дистанция и хигиена са достатъчни

Повече от половината българи искат отмяна на по-строгите мерки от 21 декември и не са убедени, че тези мерки въобще вършат работа, въпреки че в началото ги подкрепиха.

Това са изводите от експресен телефонен сондаж с 800 интервюта, проведен в периода 7-9 декември на „Галъп интернешънъл“.

Сериозно мнозинство от 59,3% одобрява заявения от премиера Бойко Борисов край на ограничителните мерки на 21 декември. 21,8% са против, а останалите не могат да преценят.

47,8% са на мнение, че само маски, дистанция и хигиена са достатъчни. 39,2% приемат становището, че твърдите мерки реално работят. Останалите се колебаят.

От „Галъп интернешънъл“ напомнят, че преди няколко седмици българското общество по-скоро подкрепи новите по-твърди мерки. Хората явно не са съвсем убедени, че дистанционното обучение трябва да продължи. 42,1% от запитаните приемат, че то е неефективно и следва да се прекрати. 41,7% мислят обратното, а 16,2% се колебаят.

38,5% смятат, че каквито и мерки да се взимат, повечето хора трябва да преминат през COVID-19 и тогава ще свърши пандемията. 31,1% обаче приемат обратното гледище, а цели 30,4% не могат да преценят.

41,3% искат да се ваксинират срещу коронавирус при първа възможност. 46,7% не искат имунизация. Останалите се колебаят. Съотношението е сходно с онова, което беше регистрирано преди седмици, уточняват от агенцията.

Българите честно признават, че едва ли ще спазват изолация в предстоящите празници. 74,4% възнамеряват да се видят с близки и приятели, а изолация ще пазят 18,2%. Има и известен дял колебаещи се.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук