Валентин Радомирски: Проблем за ЕС не е загубата на огромен пазар, а политическата част на Брекзит
„Много малък е шансът за сделка между Лондон и Брюксел… Борис Джонсън отново намекна за старата си фиксидея, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз без сделка“. Това каза пред БНР Валентин Радомирски, дипломат и международен анализатор. По думите му и сега са налице огромни мащаби на промените още преди сакралната дата 31 декември. „Очевидно […]

„Много малък е шансът за сделка между Лондон и Брюксел… Борис Джонсън отново намекна за старата си фиксидея, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз без сделка“. Това каза пред БНР Валентин Радомирски, дипломат и международен анализатор.

По думите му и сега са налице огромни мащаби на промените още преди сакралната дата 31 декември.

„Очевидно Великобритания ще разчита да компенсира загубите от евентуална търговия с Европейския съюз с други страни, с които има развити икономически отношения и за които Англия твърдеше, че правилата на Брюксел им пречеха,“ коментира той.

Радомирски подчерта, че проблемът за ЕС не е толкова в загубата на един огромен пазар, колкото в политическата част на Брекзита.

В предаването „12+3“ анализаторът направи и коментар за световния ред на базата на политическите промени в САЩ:

„Няма да има напълно връщане към времето на президентството на Барак Обама. Ние живеем в абсолютно нова реалност. Новата администрация на САЩ, дори и да иска, не би могла да осъществи в пълен обем плановете, които ѝ се приписват от поддръжниците на старата глобалистка теория“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук