Тръмп ще наложи вето върху Закона за националната отбрана
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ще наложи вето върху новоприетия Закон за националната отбрана, който съдържа бюджета на въоръжените сили за догодина, предават ТАСС и БНР. В “Туитър“ Тръмп се аргументира лаконично, че „най-големият печеливш“ от закона е Китай. THE BIGGEST WINNER OF OUR NEW DEFENSE BILL IS CHINA!. I WILL VETO! […]

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ще наложи вето върху новоприетия Закон за националната отбрана, който съдържа бюджета на въоръжените сили за догодина, предават ТАСС и БНР.

В “Туитър“ Тръмп се аргументира лаконично, че „най-големият печеливш“ от закона е Китай.

При обсъждането на законопроекта по-рано президентът настоя да бъде отменена законовата закрила за социалните мрежи във връзка с потребителските текстове, които поместват, отстраняват или модерират по свое усмотрение.

Президентът е против и текстовете от закона за преименуване на военните бази, които са наречени на генерали от Конфедерацията, защитавали робството по време на Гражданската война.

Законът предвижда общо 740 милиарда долара за Пентагона догодина, включително четвърт милиард военна помощ за Украйна.

Той съдържа и разпоредби за санкции срещу Турция заради покупката на руски зенитни комплекси и срещу строителите на газопроводите „Турски поток“ и „Северен поток 2“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук