Тръмп не се предава: Продължаваме с делата срещу изборните измами!
Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да се отказва от съдебни дела за нарушения в отделни щати на президентските избори, екипът му се опитва да ускори разглеждането на тези дела, предават TACC и Агенция „Фокус“. „Продължаваме и напредваме с редица дела отделните шати. Ще ускорим (разглеждането им) възможно най-скоро, имаме много малко […]

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да се отказва от съдебни дела за нарушения в отделни щати на президентските избори, екипът му се опитва да ускори разглеждането на тези дела, предават TACC и Агенция „Фокус“.

„Продължаваме и напредваме с редица дела отделните шати. Ще ускорим (разглеждането им) възможно най-скоро, имаме много малко време на разположение“, каза Тръмп в неделя в интервю за Fox News, като добави, че е „притеснен, че към властта се насочил нелегитимен президент“.

Американската избирателна система е архаична, косвена и изключително объркваща. Формално се избират не новият президент и вицепрезидент на САЩ, а членове на избирателната колегия.

Именно те на 14 декември трябва да се съберат в столиците на своите щати и да проведат собствен вот, след което официално се определя нов държавен глава.

До 23 декември резултатите от гласуването на избирателната колегия трябва да отидат при председателя на Сената, на 6 януари те трябва да бъдат одобрени на съвместно заседание на двете камари на Конгреса.

На 20 януари трябва да се състои церемонията по встъпването в длъжност на президента на САЩ.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук