Спешното отделение в Ямбол е пред колапс
Областната болница в Ямбол бележи ръст на тежките случаи Ръст на тежките случаи и опашки пред Спешното отделение на областната болница в Ямбол. Заради големия брой заразени медици част от работата на лечебното заведение е блокирана, предаде bTV. В Спешното отделение са на два фронта – пациенти с коронавирусна инфекция и такива за неотложна помощ […]

Областната болница в Ямбол бележи ръст на тежките случаи

Ръст на тежките случаи и опашки пред Спешното отделение на областната болница в Ямбол. Заради големия брой заразени медици част от работата на лечебното заведение е блокирана, предаде bTV.

В Спешното отделение са на два фронта – пациенти с коронавирусна инфекция и такива за неотложна помощ с други заболявания. Затова д-р Недялка Влахова се върнала на работа веднага щом преборила COVID-19.

Уморени сме, защото е трудно да пазиш едните и другите пациенти. Обличаме се за положителните пациенти с COVID, след това се преобличаме и идваме да преглеждаме другите. Болницата е пълна“, обясни д-р Влахова.

Заради болни медици цели звена в лечебното заведение са извън строя. Днес дежурен лекар, който да прегледа пациенти без коронавирус няма.

Единствената здрава санитарка в лабораторията Галя Иванова твърди, че не е взела нито лев повече заради риска. Заплатата ѝ е 600 лв.

„В клинична лаборатория отключвам и заключвам вратата, вземам кръв, разнасям по секторите, но за мен казват, че не съм рискова. Най-вероятно ще ме изгонят от работа, защото си показвам фишовете“, обясни жената.

Според директора на болницата санитарката не е на първа линия и няма контакт с болни, за да бъде индексирана.

А напливът от пациенти не спира през целия ден. Налага им се да чакат с часове за преглед. От понеделник в лечебното заведение разкриват още десет COVID легла.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук