Синхрон между Габрово и Плевен за даряването на кръвна плазма
Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен за даряване на кръвна плазма за лечение на болни с Covid-19. Условието към дарителите е да се чувстват здрави и да са изминали не по-малко от 40 дни от положителния им PCR тест, предава БНР. В областната болница в Габрово […]

Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен за даряване на кръвна плазма за лечение на болни с Covid-19.

Условието към дарителите е да се чувстват здрави и да са изминали не по-малко от 40 дни от положителния им PCR тест, предава БНР.

В областната болница в Габрово ще се извършват необходимите предварителни изследвания на желаещите да дарят плазма за лечение на болни с Covid -19.

На подходящите да станат донори ще бъде записан конкретен час за процедурата и ще бъде осигурен транспорт до кръвния център в Плевен, който разполага с апаратура за изготвяне на реконвалесцентна плазма.

Помощта ще е в полза на болните в най-голямото здравно заведение в Габрово, а по желание на донора плазмата ще се ползва за конкретен пациент, уточнява директорът на болницата д-р Минко Михов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук