Палми Ранчев: Кубрат Пулев беше равностоен на световния шампион, но боксира в стар руски стил
„В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион.“ Така коментира боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа Палми Ранчев, бивш треньор на Тервел Пулев (брата на Кубрат), поет и писател. По думите на Ранчев Кобрата боксира в стар руски стил […]

„В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион.“ Така коментира боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа Палми Ранчев, бивш треньор на Тервел Пулев (брата на Кубрат), поет и писател.

По думите на Ранчев Кобрата боксира в стар руски стил от 70-те години, който е носил успех на много българи, но в аматьорския бокс:

„В аматьорския бокс този стил на дистанция и с десни прави и леви прави. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние“.

Кубрат няма вина, подчерта Ранчев и добави:

„Той така е научен на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа“.

Според Палми Ранчев Кубрат Пулев не е бил наясно с възможностите си, че с този стил не може да издържи 12 рунда. Той уточни обаче, че тактическите неща в играта на Кобрата е трябвало да бъдат преценени и от хората около него, от щаба му:

„Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили“.

„Тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт“, заяви Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук