Италия отбеляза пик на смъртни случаи от коронавирус
Италия отчете най-голям брой смъртни случаи от коронавирус в Европа от началото на пандемията – 64 036 жертви. Така тя изпревари Великобритания, съобщи „Франс прес“. Италианското министерство на здравеопазването съобщи за 649 починали през последните 24 часа и 19 903-ма новозаразени. Междувременно италианското правителство реши да смени обозначението на областите, които досега бяха смятани за […]

Италия отчете най-голям брой смъртни случаи от коронавирус в Европа от началото на пандемията – 64 036 жертви. Така тя изпревари Великобритания, съобщи „Франс прес“.

Италианското министерство на здравеопазването съобщи за 649 починали през последните 24 часа и 19 903-ма новозаразени.

Междувременно италианското правителство реши да смени обозначението на областите, които досега бяха смятани за високорискови заради коронавирусната епидемия, предаде ДПА.

Това ще позволи на ресторанти и барове да отворят врати отново утре, пет седмици след като властите наложиха частична карантина.

Съгласно разпоредбите, въведени преди повече от месец, областите бяха разделени на три зони в зависимост от риска – червена, оранжева и жълта.

Ломбардия и Калабрия вече не са високорискови и влязоха в жълтата зона, тъй като броят на случаите на зараза е намалял. Абруцо е оранжева зона, вместо червена, както беше досега. Тези промени ще облекчат живота на хората, които ще могат да напускат домовете си и да се придвижват по-свободно. Ресторантите ще могат да заработят през деня в жълтите зони.

Въпреки тази промяна в зоните обаче баровете и ресторантите ще затварят в 18 ч., а вечерният час влиза в сила от 22 ч.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук