Pfizer и Moderna ще генерират 32 милиарда долара приходи от COVID-ваксините само през 2021 г.
Разкриха колко много пари ще изкарат Pfizer и Moderna от ваксината срещи К-19 Анализатори от Wall Street прогнозират, че Pfizer и Moderna ще генерират 32 милиарда долара приходи от COVID-ваксините само през следващата година Ню Йорк, САЩ12 Дек. 2020, 13:15636 прочита0 коментара 1 от 1 Предстоящото разрешение за ваксината срещу коронавируса на Pfizer в Съединените […]

Разкриха колко много пари ще изкарат Pfizer и Moderna от ваксината срещи К-19 Анализатори от Wall Street прогнозират, че Pfizer и Moderna ще генерират 32 милиарда долара приходи от COVID-ваксините само през следващата година Ню Йорк, САЩ12 Дек. 2020, 13:15636 прочита0 коментара 1 от 1

Предстоящото разрешение за ваксината срещу коронавируса на Pfizer в Съединените щати е важен повод за науката, икономиката и човечеството. Това обаче е и добра възможност за изкарване на много пари за компаниите, които разработват ваксините, пише BG VOICE.

Анализатори от Wall Street прогнозират, че Pfizer и Moderna ще генерират 32 милиарда долара приходи от COVID-ваксините само през следващата година. И това е само финансовата страна на въпроса, без да се отчита колко добра реклама ще е за тези компании създаването на лечение за коронавируса.

Това е особено важно за Moderna – млада биотехнологична компания, за която малко хора са чували през 2020г., която скоро се очаква да получи разрешение от FDA за употреба на нейната ваксина.

Pfizer се очаква да изкара 19 млрд. долара от ваксините през 2021г., твърди Морган Стенли.

През 2020г. приходите на компанията са били едва 975 милиона долара. Печалбата няма да е изцяло за Pfizer. Компанията ще трябва да раздели приходите с BioNTech – германската компания, с която си партнира за разработването на ваксината.

Независими експерти в четвъртък препоръчаха на FDA да разрешат за спешна употреба ваксината, разработена от консорциума. Очаква се това да стане в следващите дни. По-рано този месец Обединеното кралство разреши употребата на ваксината на Pfizer. Очаква се през 2022г. и 2023г. приходите на компанията да са 9,3 млрд. долара. След създаването на ваксината, акциите на компанията нараснаха с 12% само тази година. Акциите на почти непознатата досега Moderna скочиха със 700% само тази година, а компанията вече се оценява на 62 млрд. долара. 

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук