Търси се кръв за Павел Жеков – българска легенда в рали шампионата
Търси се кръв за Павел Жеков – българска легенда в рали шампионата. „ТЪРСИМ някой, който се е излекувал от корона вирус с направен положителен PCR тест и може да дари кръвна плазма (няма значение от кой град е) с кръвна група А+? Става въпрос за баща ми Павел Жеков„, написа в социалната мрежа Васил Жеков, […]

Търси се кръв за Павел Жеков – българска легенда в рали шампионата.

„ТЪРСИМ някой, който се е излекувал от корона вирус с направен положителен PCR тест и може да дари кръвна плазма (няма значение от кой град е) с кръвна група А+? Става въпрос за баща ми Павел Жеков„, написа в социалната мрежа Васил Жеков, син на спортната легенда.

Павел Жеков е майстор на спорта, първият български Европейски рали шампион(1994г.).

Специализира своите умения в най-добрата рали-школа в света, чиито възпитаници са Себастиан Льоб и Себастиан Ожие – във Франция.

Притежава повече от 20 години стаж като професионален рали-пилот. Павел Жеков е многократен шампион на България в различни автомобилни дисциплини, включително в писта и планинско изкачване. Той е и дългогодишен член на националния отбор по автомобилизъм на България, заради огромните му успехи на различни състезания в България и други страни. Заема първи места на поредица от изключително тежки ралита в Халкидики и Кипър.

През 1990г. закупува своя автомобил Ауди Купе Куатро, който до момента е бил един от най-мощните и модерни автомобили и с който през 1991г. става шампион на страната и „Автомобилист номер 1 на България”.

През 1995г., получил подкрепата на БФАС, открива първата професионална Академия по безопасно майсторско шофиране в България.

Негови възпитаница са многократни шампиони на България с огромни успехи в страната и чужбина: Румен Дунев, Николай Златков, Радослав Козлеков, Денислав Шишев, Сава Димитров, Димитър Стойчев.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук