НА ЖИВО!!! Кобрата срещу Антъни Джошуа В Лондон!!!
Българският боксьор Кубрат Пулев и световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се изправят един срещу друг тази вечер в лондонската зала „Уембли Арена“, за да определят новия номер 1 при най-тежките. Срещата между тях трябваше да се състои още в края на 2017 година, но тогава пропадна в последния момент заради контузия на българина, […]

Българският боксьор Кубрат Пулев и световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се изправят един срещу друг тази вечер в лондонската зала „Уембли Арена“, за да определят новия номер 1 при най-тежките.

Срещата между тях трябваше да се състои още в края на 2017 година, но тогава пропадна в последния момент заради контузия на българина, така че за Пулев това е втори шанс да стане първият българин световен шампион при професионалистите, като той може да спечели и поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), които в момента са притежание на британеца.

Пулев чака вече шест години тази среща, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от Владимир Кличко, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително и над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да се затвърди позицията си на претендент номер 1 за пояса на IBF.

От своя страна през 2019 година Джошуа допусна първа загуба в кариерата си, след като изненадващо бе нокаутиран от американеца от мексикански произход Анди Руис, но в края на годината той си отмъсти на реванша и си върна шампионските пояси. Сега той трябва да ги защитава срещу Пулев.

Сериозен скандал съпроводи официалния кантар на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа преди двубоя. Напрежението между двамата бе предизвикано от лагера на Кобрата, който освирка шумно британския боксьор при качването му на кантара.

Това не се понрави на световния шампион, който каза нещо на Пулев, а Кобрата не му остана длъжен и му отговори, че утре ще го победи. Двамата продължиха острия разговор помежду си лице в лице и се наложи няколко души от охраната да застанат между двамата. Всичко приключи със съвсем не приятелско удряне на юмруците на двамата, но от лагера на българина не спряха подвикванията към Джошуа, което видимо разгневи принципно спокойния британец.

В крайна сметка двете страни бяха разделени и се оттеглиха, като Кобрата не спря да се заканва, че утре ще покаже на Джошуа кой е номер 1.

Самият кантар показа почти еднакво тегло на двамата – Кубрат Пулев е 108.7 килограма, докато Джошуа е 109.2 килограма. За Кобрата това е с 1-2 килограма под обичайното му тегло за мачове.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук