Как пандемията повлия на подготовката на Кобрата
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев претърпя доста промени в екипа си през 2020 година Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев претърпя доста промени в екипа си през 2020 година, като в началото към неговия екип се присъедини Джо Гусън, но пък той не се „застоя“ дълго, а неговото място беше дадено на новия треньор в щаба му – Ибн Кейсън, който […]

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев претърпя доста промени в екипа си през 2020 година

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев претърпя доста промени в екипа си през 2020 година, като в началото към неговия екип се присъедини Джо Гусън, но пък той не се „застоя“ дълго, а неговото място беше дадено на новия треньор в щаба му – Ибн Кейсън, който в момента е в Лондон заедно с Кобрата за епичния дуел с Антъни Джошуа. 

Пред Sportlive.bg Огнян Георгиев обяви причините за тези промени в щаба на българина и разкри любопитни подробности за новия човек в ъгъла на Кобрата. 

Идеята беше Джо Гулсън да подготви Кубрат за срещата през юли. Кобрата трябваше да замине за Лас Вегас, където да прави спаринги с водещи атлети в тежка категория. Това за жалост не се случи, заради неговите проблеми с визовия режим в Щатите и заради пандемията. След това имаше идея за лагер в Австрия или Германия, но коронавирус възпрепятства и нея. Там той трябваше да се събере с Ули Вегнер, неговият дългогодишен треньор, човекът който пое неговата подготовка след мача с Кличко„, сподели Георгиев пред нашата медия.

Сега с боксьора е Ибн Кейсън, който е брат на Хасим Рахман, бившия световен шампион. Кейсън от доста време работи като треньор, като Ивайло Гоцев, мениджъра на Кубрат често го ползва за своите боксьори. Двамата работиха заедно по време на престоя на Кобрата в САЩ и се познават много добре.

Ибн е много перспективен млад треньор, много трудолюбив. Можем да сме сигурни, че Кубрат има едно много стабилно треньорско присъствие в лицето на Кейсън, Михаил Таков и разбира се Уди Вегнер, който се надяваме да успее да присъства на срещата„, каза още Георгиев.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук