ДПС избира днес своя председател. Карадайъ с доклад за актуалната политическа обстановка
Близо 900 делегати, участници в десетата Национална конференция на ДПС ще изберат онлайн днес своя председател. Фаворит за поста остава председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.  Форумът се открива от Юнал Лютви. Предстоящият форум бе отлаган два пъти през годината заради пандемията от Covid-19 и наложените забрани и правила за физическо дистанциране. Логото на юбилейния форум […]

Близо 900 делегати, участници в десетата Национална конференция на ДПС ще изберат онлайн днес своя председател. Фаворит за поста остава председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Форумът се открива от Юнал Лютви.

Предстоящият форум бе отлаган два пъти през годината заради пандемията от Covid-19 и наложените забрани и правила за физическо дистанциране. Логото на юбилейния форум е „Свобода, единство, заедност“.
Партията е консолидирана, особено след проведените областни конференции на движението и приемат г-н Карадайъ като ревностен защитник на каузата на ДПС и борец за права и свободи. Очаква се акцентите, свързани с актуалната политическа обстановка и равносметката за 2020 г. да бъдат поставени в доклада на председателя Карадайъ.

Официалната част, включително доклада на председателя, ще е публична и достъпна от целия свят, не само от членовете на ДПС, делегатите и гостите. Технологиите дават възможност да има наистина една голяма представителност и достъпност.
Десетата Национална конференция на ДПС ще започне в 11.00 часа и ще се излъчва на официалната фейсбук страница на движението.

За ДПС тема с провеждането на конференцията онлайн няма, още повече че пътят вече е трасиран с провеждането на младежката конференция. Освен за избора на председател, предстои делегатите да изберат нов Централен съвет, който е управителният орган на ДПС. Предстои да бъде гласуван докладът на председателя, както и програмните документи на движението. 
„Свобода, единство, заедност“, е логото на конференцията на ДПС, а акцентите разбира се ще бъдат свързани с актуалната политическа обстановка, Covid кризата, кризата в здравеопазването, икономиката и всички сфери на обществен живот.

Акцентите ще бъдат поставени от председател в неговия доклад, след който ще има разисквания.

Официалната част, включително доклада на председателя, ще е публична и достъпна от целия свят, не само за членовете на ДПС, делегатите и гостите. 

ДПС изрази готовност по всяко време за избори. Въпросът за тях е какво следва до изборите в краткосрочен план. Другият въпрос за Движението е какво следва след изборите. ДПС поставя въпроса за приоритетите на страната: чист въздух, чиста вода, храна, енергия, включването на свободните и активни граждани във вземането на решения и в контрола по тяхното изпълнение, както и използването на модерните технологии. От ДПС не са се отказали отт идеята за експертен кабинет, който да трасира този кратък, но важен период за съставяне на програмите и плановете за следващия програмен период, предвид оформянето на многогодишната финансова рамка на ЕС.

„Без реформа, без визия, без приоритети, няма как да се решат всички тези проблеми. Напротив кризите, които сега виждаме, са по-тежки и повече. Така че времето ни задължава за адекватни действия“, казват от ръководството на Движението.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук