Димитър Николов алармира: Натискът към болниците в Бургас е критичен!
За съжаление Бургас е в челните редици по брой заразени с COVID-19 и настанени в болници заразени с вируса пациенти. Броят на ковид леглата в здравните заведения от днес е увеличен на 522. В ковид отделенията в града са хоспитализирани 481 пациенти. Към този момент в болниците има свободни легла и няма проблем те да […]

За съжаление Бургас е в челните редици по брой заразени с COVID-19 и настанени в болници заразени с вируса пациенти. Броят на ковид леглата в здравните заведения от днес е увеличен на 522. В ковид отделенията в града са хоспитализирани 481 пациенти. Към този момент в болниците има свободни легла и няма проблем те да бъдат увеличени, както и да ги обезпечим с апаратура. Но няма откъде да внесем лекари и медицински сестри. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов след среща с директори и управители на болниците в града.

Натискът към болниците е критичен, а медицинският персонал е на ръба на изтощението. Хората в бели престилки полагат неистови усилия и се грижат за хоспитализираните. Някои дори не се прибират, защото няма кой да поеме смените им, добави кметът. Той информира, че десетки лекари, медицински сестри и санитари в момента са заразени. На срещата директори на болници са информирали кмета, че вече има няколко случая на повторно заразени медицински лица.

Почти няма бургаска болница, която да не е загубила медик в битката му с вируса. В Белодробната болница 16 процента от персонала е заразен. Медиците с по-леки симптоми спят в отделението, за да се грижат за настанените болни. В реанимацията на УМБАЛ от дванайсет лекари четирима са заразени, както и четири медицински сестри. В останалите отделения много медици също се лекуват. А потокът на спешни пациенти извън ковид случаите продължава.

В Бърза помощ губят вече втори свой колега, заяви кметът. Той каза, че ресурсът от медици е на изчерпване.

Източник Новини.бг

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук