Димитър Гърдев: Отношенията между София и Скопие трябва да са като тези на Гърция и Кипър (ВИДЕО)
„Отношенията между България и РС Македония трябва да като тези на Гърция и Кипър или Румъния и Молдова“, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 Димитър Гърдев, дипломат, анализатор, експерт по международна сигурност. „България не иска нещо допълнително към Договора за добросъседство. Отношенията между България и РС Македония трябва да като тези […]

„Отношенията между България и РС Македония трябва да като тези на Гърция и Кипър или Румъния и Молдова“, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 Димитър Гърдев, дипломат, анализатор, експерт по международна сигурност.

„България не иска нещо допълнително към Договора за добросъседство. Отношенията между България и РС Македония трябва да като тези на Гърция и Кипър, не искаме нищо, което да отнеме идентичноста на хората в РС Македония“, категоричен бе гостът.

„РС Македония трябва да е държава, която да не създава проблеми в ЕС. Нерешени проблеми между две държави в ЕС е много по-голям проблем, отколкото спирането на РС Македония от страна на България“, добави още той.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук