Божанков: Това НС, колкото пъти е отворило Изборния кодекс, толкова пъти е станало по-зле
Ако управляващите ни бяха послушали и бяха подали оставка, сега нямаше да имаме заедно с пандемията на дневен ред и избори. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. „Цената вече я плащаме. Още при избухването на протестите поискахме оставка на правителството. […]

Ако управляващите ни бяха послушали и бяха подали оставка, сега нямаше да имаме заедно с пандемията на дневен ред и избори. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Цената вече я плащаме. Още при избухването на протестите поискахме оставка на правителството. Ако ни бяха чули, сега нямаше да имаме заедно с пандемията на дневен ред в тази трудна ситуация и избори. Така или иначе вече сме в тази ситуация. Конституцията е ясна. Ние не се месим в правомощията на президента. Той има срок в два месеца, които може да му дадат известна гъвкавост да насрочи изборите и според ситуацията той ще вземе най-правилното решение“, допълни още Явор Божанков.

Според него това Народно събрание, колкото пъти е отворило Изборния кодекс, толкова пъти е станало по-зле. „Помним, че бившият председател на ЦИК подаде оставка не за нещо друго, а защото ГЕРБ смесиха машинен и хартиен вот. Не съм оптимист за техния експертен капацитет да направят необходимите промени“, заяви още депутатът от БСП.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук