Проф. Момеков: И след ваксинация ще трябва да спазваме социална дистанция
За лекарства в момента се изказват хора, които мислят, че две таблетки витамин В6 правят една таблетка В12, казва фармацевтът Не трябва да сме спокойни и след започване на ваксинацията. Ние дълго време ще трябва да спазваме социалната дистанция и да се държим разумно. Това каза проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по […]

За лекарства в момента се изказват хора, които мислят, че две таблетки витамин В6 правят една таблетка В12, казва фармацевтът

Не трябва да сме спокойни и след започване на ваксинацията. Ние дълго време ще трябва да спазваме социалната дистанция и да се държим разумно. Това каза проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация, пред БНТ.

За лекарства в момента се изказват хора, които мислят, че две таблетки витамин Б 6 правят една таблетка Б 12. Колкото за ваксините – българите не са някакви лоши или особени хора. Тази пандемия дойде с една зловеща инфодемия – с едно препускане на учените по социалните мрежи. Конвенционалните ваксини още не са додрапали до фаза три и нямаме избор. Нежелани реакции има при всички лекарства. Всеки нов медикамент, независимо дали е ваксина или друго лекарство е под наблюдение, което означава, че е под мониторинг. Наблюдението на продукта не свършва с регистрационния процес. Гарантирам, че малко ваксини са имали трета фаза върху 43 000 души – това е много мащабно мероприятие, успешно проведено от първата компания, която стига до тук„, каза още той.

Беше хубаво учените да са неформалните лидери по всички въпроси, свързани с кризата с вируса. Политическият натиск и в най-големите страни доведе до правене на глупости – знаете какви разправии имаше с един лекарства за малария, които бяха наложени благодарение на милиардери, които следят социалните мрежи„, каза още Момеков.

Умните хора ще повярват, а тези, които не са толкова, ние, умните трябва да ги убедим„, допълни той за ваксините.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук