Млада българска хандбалистка почина в Испания
30-годишната хандбалистка Веселка Калакунова почина вчера в Испания след 4-годишна битка с мозъчен тумор, съобщи местният сайт eldia.es, цитиран от dir.bg Карловката, която е родена на 9 април 1990 г., живее и играе на Канарските острови от 2007 година. Тя бе основна част от състава на хандбалния „Тенерифе“, за който се състезава в продължение на 10 […]

30-годишната хандбалистка Веселка Калакунова почина вчера в Испания след 4-годишна битка с мозъчен тумор, съобщи местният сайт eldia.es, цитиран от dir.bg

Карловката, която е родена на 9 април 1990 г., живее и играе на Канарските острови от 2007 година. Тя бе основна част от състава на хандбалния „Тенерифе“, за който се състезава в продължение на 10 сезона. До фаталния 7 август 2016 г., когато Веселка получава епилептичен припадък и лицева парализа.

Българката е транспортирана в болница, където лекарите откриват тумор с размер на юмрук в мозъка й. В началото на октомври с.г. Веселка е подложена на 9-часова операция за отстраняване на образуванието, след което преминава през химиотерапия и лъчетерапия в продължение на пет седмици.

През декември 2016 г. след няколко магнитни резонанса испанските лекари обявяват, че хандбалистката е победила мозъчния тумор и може да се завърне към нормалния живот.

За съжаление през ноември 2019 г. се установява рецидив. Веселка отново е подложена на химиотерапия, но вчера е изгубила битката за живот.

От клуба, на който тя стана капитан, искаме да се присъединим към болката на цялото ѝ семейство и приятели за загубата й. Изпращаме им цялата си обич. Почивай в мир, Веселка Ненкова Калакунова„, написаха съотборничките на карловката в „Салуд Тенерифе“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук