Илиян Василев: От 13 милиона ваксини, най-много да бъдат приложени 1 милион и то с голям зор
Българският дипломат и анализатор Илиян Василев коментира във фейсбук страницата си липсата на доверие във ваксините срещу КОВИД-19 Ето какво написа той:  „Тъй като мрънкачите отново ще скочат на доцент Мангъров, че публично се е усъмнил в безопасността на ваксината и така е допринесъл за срив на доверието и на шансовете да приключим с кризата […]

Българският дипломат и анализатор Илиян Василев коментира във фейсбук страницата си липсата на доверие във ваксините срещу КОВИД-19

Ето какво написа той: 

„Тъй като мрънкачите отново ще скочат на доцент Мангъров, че публично се е усъмнил в безопасността на ваксината и така е допринесъл за срив на доверието и на шансовете да приключим с кризата чрез ваксиниране, да припомня базисни факти, защото много запалянковци се навъдиха тези дни.

Ковид кризата се роди и разви отвъд мислими пропорции благодарение на медиите и политиците, които заедно и поотделно подцениха и на надцениха нейните чисто здравни и медицински аспекти.

СЗО също не беше котвата на разума и фарът на действието. Да не говорим за политиците.

Пред срив сме на доверието към ваксините /без значение кои/ и масов отказ от ваксинации. И пак освен медицинските аспекти, пак хората се ориентират по реакциите на политиците. Ако президент и премиер изчакват, уж загрижени за отсъстващи опашки от чакащи, защо хората да припкат за получаване на ваксини?

Ако същата тази власт, която харчи милиарди за корупция и използва всеки публичен харч за да се облагодетелства, решава да купи два пъти повече ваксини отколкото са нужни, не дава никаква отчетност за това колко струват ваксините, на каква цена са купени и на каква ще бъдат плащани от бюджета, кои са посредниците – защото безплатните ваксини, винаги са свързани с допълнителни разходи и там контролът е …… олигархиен. Примерно ПиСиАр тест струва нето 25 лева, но хората плащат 120 лева.

И как хората да повярват на същата тази власт в безкористната грижа при предоставянето на ваксините, само за да ни спасят. На фона на умрелите и недочакали прием пациенти?

Много пъти писах и пак ще кажа – криза се бори от лидери с доверие, на които хората вярват. Всичко друго е вторично.

Но тези на върха на властта не ги интересува нищо друго освен да останат на власт и да съхранят награбеното.

Помнете ми думата – от тези 13 милиона ваксини, най-много да бъдат приложени 1 милион и то с голям зор. И тогава парите платени, ефектът нулев /защото за да има ефект трябва да бъдат минимум 5 милиона ваксинираните/, и 2020 година ще бъде най-смъртоносната, най-черната за 21 век година за България.

Годината в която управлява Борисов.“

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук