Д-р Ахмед Доган ще участва в работата на Х-та Национална отчетно-изборна конференция на ДПС
Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган ще участва в работата на Х-та Национална отчетно-изборна конференция на Движението, чиято работа започва в събота от 11.00 часа, научи Епицентър.бг. Ръководството на партията ще разпространи писмено приветствие на Доган към форума. Отделно от това създателят на ДПС и дългогодишен негов председател ще вземе лично участие в конференцията […]

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган ще участва в работата на Х-та Национална отчетно-изборна конференция на Движението, чиято работа започва в събота от 11.00 часа, научи Епицентър.бг.

Ръководството на партията ще разпространи писмено приветствие на Доган към форума.

Отделно от това създателят на ДПС и дългогодишен негов председател ще вземе лично участие в конференцията като словото му ще засегне както актуални политически въпроси, така и ковид-пандемията, заляла света.

Още повече, че преди четири години Доган прогнозира появата на глобален вирус, който ще окаже драматично въздействие върху развитието на човечеството.

Преди една година Ахмед Доган, критикувайки управлението на страната, заяви, че е необходим рестарт на политическия модел у нас.

В същото време той прогнозира, че „политическият спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори“. И това днес е факт. Лиддерът на ДПС  прогнозира и появата на протестите през това лято, както и всеобщата апатия, която ще ги провали.

На 19 декември 2019 година в предколедното си полотическо послание Доган заяви: „Към днешна дата в политическия спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори.
Всяка политическа сила се надява за нормално приключване мандата на управляващото мнозинство с очакване максимално да се възползва от парламентарното време за прелегитимиране, позициониране и евентуално за конструиране на нетипични коалиционни формати. Целта им е гарантирано участие във властовата система на държавата. 

Политическата необходимост от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнава, но сравнително по-малко се изговаря или се отлага във времето. 

Изправени сме пред сериозен дефицит на реформаторски идеи, защото стремежът към властта и властовата система на обществото се превърна в самоцел за елита със силата на опиат. 

Подобна социално-политическа ситуация поражда умора, апатия и демотивация в обществото, а по правило политиците се превръщат в гръмоотводи на цялата натрупана негативна енергия в национален и международен мащаб„.

Настоящата конференция на ДПС ще бъде изцяло онлайн.

В отговор на предизвикателствата на времето, свързани с пандемията “Ковид-19”, партията организира своите структури в изграждането на 75 онлайн-точки, от които всеки от 843-те делегати ще участва пълноценно в работата на форума. Главен приоритет при реализацията на най-високия партиен форум е спазването на всички противоепидемични мерки и запазването на здравето и живота на участниците и гостите.

В организацията на Националната отчетно-изборна конференция са ангажирани десетки активисти от всички областни и общински центрове в страната. Х-тата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС ще премине под мотото “Свобода, единство, заедност”.

Националната конференция на ДПС ще избере свой председател и членове на Централния съвет на ДПС, който е постоянно действащият партиен орган по вземане на решения между конгресите.

На предходната си – IХ-та Национална отчетно-изборна конференция през 2016-та година ДПС избра за свой лидер Мустафа Карадайъ. Делегатите на Х-тата НК са номинирали Мустафа Карадайъ за втори мандат.

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване – ДПС е учредено на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 година.

На нея за председател е избран д-р Ахмед Доган, който и до днес е Почетен председател на ДПС.

Сред официалните гости, поканени на Националната отчетно-изборна конференция на ДПС са лидерите на европейските и световните либерали – Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата „Обнови Европа“ в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009).

Поканени са още  председателя на Партията на справедливостта и развитието – АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу – председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели – председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер – председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук