Гешев награди посмъртно Евгени Диков с „Почетен знак на Прокуратурата“
Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди посмъртно Евгени Диков с „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“. Отличието е за цялостен принос на Евгени Диков в професионалната кариера, за безупречно изпълнение на служебните задължения, висок професионализъм и нравствени качества, допринесли за издигане на авторитета на ПРБ. Евгени Диков отдаде голяма част от живота […]

Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди посмъртно Евгени Диков с „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“.

Отличието е за цялостен принос на Евгени Диков в професионалната кариера, за безупречно изпълнение на служебните задължения, висок професионализъм и нравствени качества, допринесли за издигане на авторитета на ПРБ.

Евгени Диков отдаде голяма част от живота си в служба на хората и правото им на справедливост.

Почетният знак, с който е награден посмъртно, заедно с грамота и препис от заповедта на главния прокурор Иван Гешев ще бъдат връчени на наследниците на Евгени Диков, който ни напусна на 25.11.2020 г.

Той бе няколко дена в болница, но загуби битката с коронавируса.

Евгени Диков е един от уважаваните магистрати. Той има дълъг стаж в съдебната система. През декември 2013 г. Евгени Диков беше избран за директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследванията. През 2017 г. следователите го избраха за член на Висшия съдебен съвет, където ръководи Комисията за управление на собствеността.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук