Борисов: Излизането от кризата може да се очаква август-октомври 2021 г. (Видео)
Бих искал да съм по-голям оптимизъм и да дам повече оптимизъм за хората, но от това, което чувам от колегите и от председателя на ЕЦБ, прогнозите, които се правят, е, че излизането от кризата може да се очаква август-октомври следващата година при положение, че се достигне до 70 % от ваксиниране на населението на ЕС. […]

Бих искал да съм по-голям оптимизъм и да дам повече оптимизъм за хората, но от това, което чувам от колегите и от председателя на ЕЦБ, прогнозите, които се правят, е, че излизането от кризата може да се очаква август-октомври следващата година при положение, че се достигне до 70 % от ваксиниране на населението на ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за заседанието на евролидерите, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Много гъвкаво и внимателно в България трябва да следим мерките, да внимаваме в баланса за натиска върху болниците. Радостна е новината, че всеки ден над 3 000 човека оздравяват. Това е оптимизъм, но трябва да сме много умерени“, подчерта той.

Приказка до края на март за отваряне на Европа няма, очаква се трета вълна и много тежки рестрикции, добави още Борисов.

„Всички са много притеснени от финансов-икономическите показатели, сиреч срива на БВП и на ЕС, и на европейските държави, и на САЩ. В същото време единствената държава, за която ЕЦБ дава своята прогноза за догодина – до 6 % БВП се оказва Китай. Оставям коментарите и разсъжденията на всеки един от нас. Докато БВП на САЩ и ЕС е минус 10 и минус 15 %. Затова поставихме въпроса и се разгледа за фискалните правила как ще текат в следващите месеци“, обясни той.

„Може би тези, които живеят в Брюксел, виждат – 22.00 ч. – вечерен час, няма никой. Дори хората, които работят в Съвета, трябва да имат специален пропуск, за да се приберат. Като се приберем в България с министъра на здравеопазването и всички колеги ще го обмислим пак, защото за тази седмица и 5 дни резултатите са добри, но по нищо не показват, че трябва да бъдем много оптимистични за това, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Коледа, Нова година за ЕС трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масово събиране на хора – това е във всички европейски държави“, каза още министър-председателят.

Очаквайте подробности!

„>

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук