Google пуска в търсачката си информационни панели за ваксините срещу коронавирус
Google пуска нови информационни панели за ваксините срещу коронавирус в резултатите на своята търсачка, за да противодейства на дезинформацията и да обучава хората за това, което е на разположение в тяхната страна. В Search ще има нова функция, така че когато хората търсят информация за ваксините срещу Covid-19, Google ще изведе списък с разрешените ваксини, […]

Google пуска нови информационни панели за ваксините срещу коронавирус в резултатите на своята търсачка, за да противодейства на дезинформацията и да обучава хората за това, което е на разположение в тяхната страна.

В Search ще има нова функция, така че когато хората търсят информация за ваксините срещу Covid-19, Google ще изведе списък с разрешените ваксини, които са на разположение според тяхното местоположение, както и информационни панели за всяка отделна ваксина.

„Тъй като редица здравни органи започват да разрешават ваксини, ние ще въведем тази нова функция в повечето държави. Нашите екипи също така планират да информират за нови заплахи и модели на злоупотреба, свързани конкретно с ваксините срещу Covid-19. Нашите екипи вече премахнаха над 700 000 видеоклипа, свързани с опасна или заблуждаваща медицинска информация за Covid-19. Продължаваме също така да премахваме вредната дезинформация за Covid-19 и в други наши продукти като Ads, Google Maps и Play store“, заявяват от компанията.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук