СЗО: 40% от българите не са склонни да се ваксинират срещу COVID-19
Нагласите на българите не са се променили през последния месец, въпреки растящия брой на заразените с коронавирус Броят на българите, които не са склонни да си поставят ваксина срещу COVID-19 нараства, показват данните от изследване на Световната здравна организация (СЗО) относно нагласите и поведението на българите спрямо кризата с коронавируса, цитирани от представителя на СЗО […]

Нагласите на българите не са се променили през последния месец, въпреки растящия брой на заразените с коронавирус

Броят на българите, които не са склонни да си поставят ваксина срещу COVID-19 нараства, показват данните от изследване на Световната здравна организация (СЗО) относно нагласите и поведението на българите спрямо кризата с коронавируса, цитирани от представителя на СЗО за страната доц. Михаил Околийски.

Според предварителните данни от изследването, представени пред Дарик радио, 41 % процента от българските граждани не са съгласни да се ваксинират, спрямо 37% при последното подобно изследване, представено през ноември.

По думите на доц. Околийски, негативните нагласи спрямо ваксината срещу COVID-19 имат пряка връзка с недоверието към управлението на страната, което също нараства. На този фон, българите запазват доверието си в здравните работници, което е отчетено като положителна тенденция.

Повече за изследването и коментар на представителя на СЗО относно развитието на здравната криза у нас чуйте в звуковия файл:

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук