Русия отговори на ООН: Крим е наш!
„Кримският полуостров е наша територия.“ Такъв е отговорът, даден от говорителя на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, след приетата резолюция на ООН от 8 декември, предаде ТАСС. Във вторник генералната асамблея призова „Руската федерация като окупационна сила незабавно, напълно и безусловно да изтегли военните си сили от Крим и да прекрати временната си […]

„Кримският полуостров е наша територия.“

Такъв е отговорът, даден от говорителя на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, след приетата резолюция на ООН от 8 декември, предаде ТАСС. Във вторник генералната асамблея призова „Руската федерация като окупационна сила незабавно, напълно и безусловно да изтегли военните си сили от Крим и да прекрати временната си окупация на територията на Украйна без забавяне“.

Реакцията на Кремъл беше до голяма степен очаквана по отношение на анексирания през 2014 г. украински черноморски полуостров.

„В този случай става дума за неразривна част от територията на Руската федерация. Ние като суверенна държава имаме право да правим всичко, което е необходимо за опазване на националната сигурност и териториалната цялост на нашата страна. Всички наши действия в Кримския федерален окръг се извършавани в рамките на международните юридически норми“, гласи изявлението на Песков.

Източник: Сега

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук