Радев, Борисов и Нинова се срещат днес с Бучковски
Продължава посещението на специалния пратеник на Република Северна Македония у нас Владо Бучковски. В програмата му днес предстоят срещи с премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и с лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщи БНТ. Вчера Бучковски беше приет от външния ни министър Екатерина Захариева. Първият ни дипломат подчерта, че България не е налагала вето […]

Продължава посещението на специалния пратеник на Република Северна Македония у нас Владо Бучковски. В програмата му днес предстоят срещи с премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и с лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщи БНТ.

Вчера Бучковски беше приет от външния ни министър Екатерина Захариева.

Първият ни дипломат подчерта, че България не е налагала вето на преговорите за еврочленството на Република Северна Македония, а е изразила неодобрение на преговорната рамка заради неизпълнение на Договора за приятелство и добросъседство.

София продължава да подкрепя европейската интеграция на Скопие и да търси трайно решение на отворените въпроси между двете страни.

От своя страна Бучковски декларира решимостта на югозападната ни съседка да изпълнява Договора от 2017 г. Според него, двете страни трябва да се гордеят с постигнатото от съвместната работа, вместо да спорят за миналото.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук