Проф. Топалов: Категорични сме към Скопие – или спазват Договора, или няма да им позволим и крачка
Нашата позиция е изказвана многократно – с този тон на отношение към България, с непромяната на повече от 70 години враждебно и то агресивно враждебно отношение, как бихме могли ние да се съгласим? Това е нашият най-близък съсед, роднина при това, през цялото време сме им помагали абсолютно с всичко – и как ни отвръщат […]

Нашата позиция е изказвана многократно – с този тон на отношение към България, с непромяната на повече от 70 години враждебно и то агресивно враждебно отношение, как бихме могли ние да се съгласим? Това е нашият най-близък съсед, роднина при това, през цялото време сме им помагали абсолютно с всичко – и как ни отвръщат те? Така коментира в „Денят започва“ по БНТ напрежението в отношенията ни със Скопие проф. Кирил Топалов, преподавател в СУ и член на съвместната историческа комисия.

Българската държава е категорична – или изпълнявате договора, или няма да ви позволим да направите и първата крачка, категоричен е проф. Топалов.

Относно критиките от Брюксел към неодобряването на начало на преговори за приемане на Северна Македония в ЕС, проф. Топалов коментира – Европа си има толкова тежки проблеми – да вземем Унгария и Полша, ами COVID? България започна този процес по присъединяване на Западните Балкани и как ни се отвръща – готови, неготови, приемайте ни, допълни професорът.

Тази държава не е мръднала крачка напред, в нея действат механизмите на Титова комунистическа Югославия. Европа такава държава ли иска? Отделно, че е тотално враждебно настроена срещу свой съсед, категоричен е проф. Топалов.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук