Прототип на космически кораб на „Спейс Екс” се разби в Тексас
Прототип на космическия кораб „Старшип” на компанията „Спейс Екс” на милиардера Илон Мъск се разби при кацане в Тексас. Безпилотната ракета на име Ес Ен 8 трябваше да направи кратък полет до височина 12.5 километра и да извърши маневри, имитиращи навлизане в земната атмосфера. Въпреки неуспешното приземяване, 50-метровият апарат е извършил всичко планирано, а Мъск […]

Прототип на космическия кораб „Старшип” на компанията „Спейс Екс” на милиардера Илон Мъск се разби при кацане в Тексас. Безпилотната ракета на име Ес Ен 8 трябваше да направи кратък полет до височина 12.5 километра и да извърши маневри, имитиращи навлизане в земната атмосфера.

Въпреки неуспешното приземяване, 50-метровият апарат е извършил всичко планирано, а Мъск обясни, че е постигнат голям напредък.

Милиардерът има огромни очаквания за проекта си, като твърди, че бъдещето е на компанията му „Спейс Екс”. „Старшип” трябва да превозва хора и товари в орбита, както и да пътува до Луната и Марс. В Twitter Илон Мъск написа „Марс, ето ни, идваме!“.

Източник Нова телевизия

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук