Почина проф. Евгений Минков
Проф. Евгений Минков има значителен научен принос, десетилетия наред е обучавал студенти На 87-годишна възраст е починал проф. Евгений Минков, първият доктор на науките по фармация в България. Тъжната вест съобщиха от „Ведра Интернешънъл“. Роден в Ловеч, той завършва фармация през 1957 г., професор е от 1987 г. Има опит както в работата с пациенти, така […]

Проф. Евгений Минков има значителен научен принос, десетилетия наред е обучавал студенти

На 87-годишна възраст е починал проф. Евгений Минков, първият доктор на науките по фармация в България.

Тъжната вест съобщиха от „Ведра Интернешънъл“.

Роден в Ловеч, той завършва фармация през 1957 г., професор е от 1987 г. Има опит както в работата с пациенти, така и като началник производство на лекарства. Бил е зам.-декан на Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София, преподавал е и в Плевен.

Автор е на над 150 научни публикации и внедрени в практиката иновации, негов учебник по предмета „Технология на лекарствата“ е издаван в две издания.

В периода 2002 г. – 2007 г. е бил председател на Управителния съвет на Съюза на фармацевтите в България.

В очите на своите колеги, приятели и познати той винаги е бил добър педагог, достоен човек с високи морални ценности и мъж с неизчерпаема енергия. Често споделя, че фармацевтът не спира да учи цял живот и живее с тази максима. Проф. Минков оставя ярка следа в българската фармация, а и в сърцата на всички, които имаха честта да го познават!“, пишат от борда на директорите на фармацевтичната компания „Ведра Интернешънъл“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук