Петър Велков, математик: Отворим ли държавата, става страшно до дни!
През следващата седмица евентуално ще има някакъв спад на смъртността от COVID-19. След това обаче нещата пак ще се влошат. Това прогнозира в ефира на нова телевизия математикът Петър Велков. Смъртността в 48-ата седмица е 123% спрямо средната за 5 години, заяви той. Според него има и нерегистрирана смъртност. За цялата минала седмица са починали […]

През следващата седмица евентуално ще има някакъв спад на смъртността от COVID-19. След това обаче нещата пак ще се влошат.

Това прогнозира в ефира на нова телевизия математикът Петър Велков. Смъртността в 48-ата седмица е 123% спрямо средната за 5 години, заяви той. Според него има и нерегистрирана смъртност. За цялата минала седмица са починали от грип и пневмонии толкова хора, колкото за цялата минала година.

„Просто здравната система не може да реагира и хората умират. Не трябва да се отслабват мерките, които на всичко отгоре не се спазват. Виждате какво се случва в магазините, има тайни партита. Единствено се спазва за училищата и градините“, допълни той.

„Ако отворим всичко до 14-28 дни ще стане страшно“, допълни още той. Според него до няколко дни ще влязат в статистката и антигенните тестове и ще се вдигнат заразените.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук