Нинова: Подкрепяме интеграцията на РС Македония, но не за сметка на българския национален интерес
Лидерът на БСП Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски и Зоран Попов, държавен секретар в Министерството на външните работи, по искане на македонската страна в централата на партията. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. На срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония. […]

Лидерът на БСП Корнелия Нинова прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски и Зоран Попов, държавен секретар в Министерството на външните работи, по искане на македонската страна в централата на партията. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

На срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония.

Пред своите събеседници Нинова подчерта, че БСП винаги е подкрепяла последователно и принципно европейската интеграция на Република Северна Македония, но не за сметка на националния интерес на България, както и че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави трябва да се изпълнява стриктно. В допълнение тя запозна Владо Бучковски и Зоран Попов с позицията на БСП, която призовава за активен и конструктивен двустранен диалог.

Корнелия Нинова изрази увереност, че със силно политическо лидерство може да бъде постигнато трайно и устойчиво решение на чувствителните въпроси между България и Република Северна Македония в дух на добросъседство и в интерес на двете държави.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук