Костадин Филипов: Заев обърна плочата, антибългарската кампания край Вардара се засилва
„Владо Бучковски е мой личен приятел и се познаваме много добре. Той наистина е добронамерен към отношенията с България. Човекът прави всичко по формален и неформален начин да се постигне някаква форма на сближение между двете страни. Мисля, че не трябва да има съмнение в него. Друг е въпросът, че както разбирам, са му закачили […]

„Владо Бучковски е мой личен приятел и се познаваме много добре. Той наистина е добронамерен към отношенията с България. Човекът прави всичко по формален и неформален начин да се постигне някаква форма на сближение между двете страни. Мисля, че не трябва да има съмнение в него. Друг е въпросът, че както разбирам, са му закачили държавният секретар на министерството на външните работи, което говори, че му нямат доверие“, заяви журналистът и анализатор на отношенията между Скопие и София Костадин Филипов в „Тази сутрин“ по бТВ.

Владо Бучковски бе назначен от Скопие като специален представител на Северна Македония в България, но в същото време Скопие няма посланик у нас, което не е добър знак в настоящата ситуация, смята Филипов.

„Зоран Заев обърна плочата. След онова интервю, което беше предназначено за българска публика, той се върна към тезите, които се харесват в Скопие. Винаги съм се опитвал да оправдавам Зоран Заев, но сега виждам, че това е стил на поведение“, заяви Филипов, според когото поведението на премиерът на Северна Македония е показателно за отношенията между двете страни, а в момента антибългарската кампания край Вардара се засилва.

Северна Македония се надява на промяна след изборите у нас, разчитайки на нова коалиция, която ще даде възможност на Борисов да постигне споразумение със Заев.

Скопие се представя по-добре на международната сцена, като интернационализира проблемите си и печели симпатии, акцентирайки върху геостратегическото си положение на Балканите, каза Филипов, който отбеляза, че действията на Северна Македония са белязани от опита на югославската дипломатическа школа.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук