Костадин Ангелов поздрави лекарите от Спешна помощ за празника им: Прекланям се пред вашия труд
„Аз тук се чувствам сред свои, защото съм започнал работата си в Центъра за Спешна медицинска помощ в София-област. Благодаря ви за всичко, което правите. С ръка на сърцето мога да кажа, че вие сте спасителите на София, прекланям се пред вашия труд. Благодаря ви, че влагате енергия във всичко“, обърна се здравният министър Костадин […]

„Аз тук се чувствам сред свои, защото съм започнал работата си в Центъра за Спешна медицинска помощ в София-област. Благодаря ви за всичко, което правите. С ръка на сърцето мога да кажа, че вие сте спасителите на София, прекланям се пред вашия труд. Благодаря ви, че влагате енергия във всичко“, обърна се здравният министър Костадин Ангелов за празника на Спешна помощ.

Днес се навършват 85 години от създаването на Спешна помощ-София. На 10.12.1935 г., с Указ на цар Борис III, е обособена българската Бърза помощ, която е и една от първите в Европа.

През тези години структурата, която е част от националната сигурност на България, е претърпяла трансформации, преминала е през много тежки изпитания и е доказала, че със смелост и жертвоготовност застава на първата линия, за да помага и опазва човешкия живот.

През тези години много български лекари, фелдшери, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари са преминали през най-всеобхватната и сериозна практическа школа на спешната помощ и това е белязало живота на всеки един от тях.

Настоящият екип на Центъра за спешна медицинска помощ в София с чест носи дълга към историята и с достойнство преминава през изпитанията на световната пандемия от COVID-19.

Източник БНТ

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук