Еврокомисарят по правосъдието ще проведе виртуален дебат с българския парламент
Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс ще проведе виртуален дебат с българския парламент по препоръките в доклада за страната ни по новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона, съобщи БНР. В интервю за „Хоризонт“ миналата седмица Рейндерс каза, че ще държи да види как в плана за действие на българското правителство са задействани реформи в правосъдието, […]

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс ще проведе виртуален дебат с българския парламент по препоръките в доклада за страната ни по новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона, съобщи БНР.

В интервю за „Хоризонт“ миналата седмица Рейндерс каза, че ще държи да види как в плана за действие на българското правителство са задействани реформи в правосъдието, включително засягащи отчетността на главния прокурор. Той подчерта, че въпросът със собствеността и свободата на медиите в България е точно толкова важен, колкото и препоръките в правосъдието и че ще настоява за ясни отговори от българските власти в тази насока:

„Ние бихме искали в отговорите, които ще ни бъдат дадени, да има толкова внимание от страна на българските власти за напредъка, колкото и за плана за действие в областта на правосъдието.

Ще продължим да наблягаме върху липсата на прозрачност за собствеността на медиите и върху необходимостта да се подсилят средствата за действие на властите, които са натоварени да следят за плурализма“.

Еврокомисарят по правосъдието уточни, че ще бъде проведен разговор и за борбата с корупцията, като в този аспект ще стане въпрос и за антиправителствените протести в България.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук