Гърция се надява на строги евросанкции за Турция
Гърция очаква смело и отговорно поведение на лидерите на Европа срещу „незаконното и провокативно поведение на Турция“, заяви гръцкият първи дипломат Никос Дендиас. Днес се очаква декларация на Европейския съвет по отношение политиката на Анкара в Източното Средиземноморие. Гърция настоява Европейският съвет да наложи много строги санкции към Турция като принуди с тях Анкара да […]

Гърция очаква смело и отговорно поведение на лидерите на Европа срещу „незаконното и провокативно поведение на Турция“, заяви гръцкият първи дипломат Никос Дендиас.

Днес се очаква декларация на Европейския съвет по отношение политиката на Анкара в Източното Средиземноморие.

Гърция настоява Европейският съвет да наложи много строги санкции към Турция като принуди с тях Анкара да овладее експанзивната си политика в Егейско море.

Гръцките евродепутати направиха съвместно обръщение към лидерите на европейските страни за строга обща позиция и настояват Берлин да прекрати оръжейните сделки с Турция.

Външният министър Никос Дендиас в изявление пред гръцки медии изрази разочарование, че по време на преговорите с европейските първи дипломати от страна на Берлин не се показва твърда позиция за налагане на ограничителни санкции.

Премиерът Кириакос Мицотакис акцентира, че проблемите между Турция и Гърция не са само двустранен спор, а засягат Европейския съюз и източния фланг на НАТО.

Според политически анализатори в Атина Евросъюзът не би могъл да наложи тежки санкции, за да не предизвика силна бежанска вълна като отговор на Анкара.

Гръцката опозиция се придържа към политиката на правителството на Мицотакис за европейски санкции, които да гарантират намаляване на напрежението в Егейско море.

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук