Валежите продължават!
Оправдават се предупрежденията за значителни валежи днес. В Златоград са паднали внушителните 168 л/кв.м. До 11:00 часа в Кърджали са измерени 41, в много райони – около 30. В следобедните часове ще остане облачно с валежи от дъжд, значителни на много места, отново главно в Южна България. В Северозападна България и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България ще […]

Оправдават се предупрежденията за значителни валежи днес. В Златоград са паднали внушителните 168 л/кв.м. До 11:00 часа в Кърджали са измерени 41, в много райони – около 30.

В следобедните часове ще остане облачно с валежи от дъжд, значителни на много места, отново главно в Южна България. В Северозападна България и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, съобщи БНТ.

Максималните температури отново ще се в широки граници – от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони.

През нощта валежите ще продължат. Предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни количества е в сила в Централна България

Вятърът ще отслабне, само в източните райони ще е умерен. Минималните температури ще са от 1° до 6°. В сутрешните часове в равнините и низините отново ще се образуват мъгли.

Утре, още преди обяд, в повечето райони преваляванията ще спрат, най-късно в Североизточна България. Облачността ще остане предимно значителна, но ще има и по-съществени временни разкъсвания.

Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

Вечерта от югозапад облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще ще започнат нови валежи.

В планините в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаби валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. До обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е умерен до силен.

През почивните дни дъжд ще вали на много места в страната, над 1200 м сняг, като по-значителни ще са количествата в Централна и в Източна България. Ще остане сравнително топло за средата на декември, особено в Източна България. Ще продължи да вали и в понеделник. Очаква се и захлаждане. Във вторник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса до слънчево.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук