Брънзалов: Личните лекари още не са получили допълнителните 1000 лв. за ноември
Личните лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за медици на първа линия в борба с коронавируса, обяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС. „Те даже не фигурират в допълнителните фактури, които трябваше бързо да отчетем към касата, те не съществуват в тези фактури и ние си получаваме […]

Личните лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за медици на първа линия в борба с коронавируса, обяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

„Те даже не фигурират в допълнителните фактури, които трябваше бързо да отчетем към касата, те не съществуват в тези фактури и ние си получаваме сумите без тях“, обясни той.

„Това са суми, които трябва да се получат от общопрактикуващите лекари още от 1 ноември. Има заделени суми само за ноември и декември, от 1 януари какво ще правим?“, попита д-р Брънзалов.

Няма ги и сумите, които трябва да получим за противогрипните ваксини, които сме сложили, както и разликата в таксите на пенсионерите, обясни още той.

„Отговорът на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева беше, че ще има заседание на Надзорния съвет на касата, където тези неща евентуално ще бъдат решени, но не е ясно кога ще бъдат получени сумите“, каза д-р Брънзалов.

Личните лекари, които желаят, ще бъдат ваксинирани по най-бързия начин, посочи още той.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук