Борисов пристигна в Брюксел за заседанието на Европейския съвет
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре. Това съобщи Правителствената информационна служба. В белгийската столица евролидерите ще обсъдят последващите действия на държавите членки, свързани с пандемията COVID-19. На последната си среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка, държавните и правителствените ръководители дискутираха […]

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре. Това съобщи Правителствената информационна служба.

В белгийската столица евролидерите ще обсъдят последващите действия на държавите членки, свързани с пандемията COVID-19.

На последната си среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка, държавните и правителствените ръководители дискутираха начините за разработване на общ подход на ЕС за използването на бързи антигенни тестове, които допълват PCR тестовете.

По отношение на темата за климатичните промени, Европейският съвет ще направи опит да постигне съгласие по предложението за повишаване от 40% на „поне 55%“ спрямо нивата от 1990 г. на амбицията за намаляване до 2030 г. на емисиите на парникови газове.

В дневния ред на Европейския съвет са включени и други актуални отношения като борбата с тероризма и ситуацията в Източното Средиземноморие.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук