YouTube започва да премахва съдържание, оспорващо изборните резултати в САЩ
Сайтът за видеосподеляне YouTube започва да премахва съдържание, което съдържа твърдения за мащабна измама или грешки при преброяването на бюлетините по време на изборите в САЩ на 3 ноември. Това се посочва в материал, публикуван в сряда в официалния блог на YouTube, предават ТАСС и Агенция „Фокус“. „Отсега нататък започваме да премахваме всякаква информация, която […]

Сайтът за видеосподеляне YouTube започва да премахва съдържание, което съдържа твърдения за мащабна измама или грешки при преброяването на бюлетините по време на изборите в САЩ на 3 ноември. Това се посочва в материал, публикуван в сряда в официалния блог на YouTube, предават ТАСС и Агенция „Фокус“.

„Отсега нататък започваме да премахваме всякаква информация, която заблуждава хората и съдържа твърдения, че мащабни измами или грешки са променили резултата от президентските избори в САЩ през 2020 г.“, се казва в съобщението.

„Например ще премахнем видеоклипове, в които се твърди, че кандидат за президент е спечелил изборите поради грешки в компютърни програми или грешки при преброяване на бюлетините. Започваме тази политика днес и ще активизираме това действие през следващите седмици,“ пишат от сайта.

В същото време, както е посочено в съобщението, „новинарски материали и коментари по тези въпроси, както винаги, могат да бъдат намерени на нашата платформа, ако имат достатъчен образователен, документален, научен или художествен контекст“.

Както отбелязва телевизионната компания CNN, това решение ще има преди всичко последствия за телевизионните канали и хората, които поставят под въпрос победата на Джо Байдън на президентските избори.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук