Радев, Борисов, Каракачанов и Захариева се срещат със спецпратеника на Скопие Владо Бучковски
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме днес специалния представител на Северна Македония за България Владо Бучковски. Очаква се той да разговаря и с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов и президента Румен Радев.  В интервю за БНР дни преди визитата си проф. Бучковски коментира, че правителството в Скопие е наясно, […]

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме днес специалния представител на Северна Македония за България Владо Бучковски. Очаква се той да разговаря и с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов и президента Румен Радев. 

В интервю за БНР дни преди визитата си проф. Бучковски коментира, че правителството в Скопие е наясно, че трябва да изготви пътна карта, с която да покаже, че се придържа плътно към изпълнението на Договора за добросъседство с България.

„Вярвам, и го знам, че докато ние разговаряме, екипите на министерствата на външните работи – на България и нашето, работят по формулировките, които ще покажат, че и без подкрепа от когото и да е било, макар че в този момент го имаме председателството на Германия, което е голяма подкрепа, ние от Западните Балкани, ние съседите, които имаме обща история, можем да намерим решение за общото ни бъдеще“, каза Бучковски.

Източник БНР

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук