Путин към министрите: Внимавайте да не се върнем към времената на СССР! (ВИДЕО)
Внимавайте да не се върнем във времената на Съюза на съветските социалистически републики (СССР), предупреди министрите от правителство руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Новини.бг. Държавният глава днес проведе съвещание с правителството. На заседанието е била обсъждана темата за обезпечаването на гражданите на Руската федерация с храни и други стоки от първа необходимост. […]

Внимавайте да не се върнем във времената на Съюза на съветските социалистически републики (СССР), предупреди министрите от правителство руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Новини.бг.

Държавният глава днес проведе съвещание с правителството. На заседанието е била обсъждана темата за обезпечаването на гражданите на Руската федерация с храни и други стоки от първа необходимост.

„Аз не искам в Русия да има дефицитни стоки. Ние много добре помним как в Съветския съюз имаше остър недостиг на основни продукти. Хората се редяха за хляб и мляко с часове. Ние не трябва да допускаме това“, с тези думи стопанинът на Кремъл се обърна към министъра на селското стопанство Дмитрий Патрушев.

„Аз също ще Ви помоля за следното. Много внимателно да следите ситуацията с цените на храните“, каза още Путин. По думите на президента не би трябвало да се допуска ситуация, когато хората нямат пари за храна.

Патрушев, от своя страна, отговори, че хранително-вкусовата промишленост разполага с капацитета да задоволи потребностите на руските граждани. „В някои сфери производството в пъти превишава търсенето. Това е предпоставка за поддържане на поносими за хората цени“, е посочил още той.

Путин отбеляза още, че на пазара се наблюдава повишение на цените на някои основни продукти, което не трябва да се допуска и заръча на министрите да използват всички възможни лостове за сдържане на поскъпването и на инфлацията.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук