Проф. Борис Богов: Бих се ваксинирал още с първата ваксина. Дисциплината е наш основен проблем
„Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще има достатъчно количества за всеки, който пожелае да го направи. Дисциплината е основен наш проблем. Видяхме едни снимки от едни магазини, които го доказват. У българина липсва дисциплина“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ на Нова телевизия директорът на Александровска болница проф. Борис Богов. […]

„Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще има достатъчно количества за всеки, който пожелае да го направи. Дисциплината е основен наш проблем. Видяхме едни снимки от едни магазини, които го доказват. У българина липсва дисциплина“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ на Нова телевизия директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Той обясни, че ситуацията в последните месеци е тежка и остава такава дори и сега. Според него отварянето на детските градини има медицинско обяснение.

„През октомври в „Александровска“ болница е приела 37 пациента с COVID-19, а през ноември те вече са 297. Преминалите за октомври са 560, а тези за ноември – 1560. Наложените мерки са съвсем адекватни и правилни. Към днешна дата поне имаме свободни места в буферните и триажни зони. Това го нямаше преди наложените мерки“, обясни специалистът.

Той добавя, че очакваното намаляване на смъртността ще е след около 14 дни.

„Смъртността в нашата болница за миналата година е около 200 души. Само за средата на октомври и целия ноември тази година имаме – 57 случая“, обясни проф. Богов.
Той изрази мнение, че страните около нас са разхлабили мерките заради математическите модели, но се е наложило отново да ги върнат.

„Ваксината не може да е панацея за стопиране на заразата. Това обаче е един голям шанс срещу пандемията. Очакванията са първата седмица на месец януари ваксината да бъде факт у нас. Хубаво е популярните хора да дадат пример и да се ваксинират“, обясни проф. Богов.

Проф. Богов съобщи, че дори и за екипа му в болницата ваксинирането ще бъде пожелателно. Според него не би било редно някоя компания да задължи персонала си да си постави ваксината.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук