Професор Чорбанов: Не е ясно как действа КОВИД ваксината на бременни жени и деца
„Ако се вземе статистиката, в която се виждат хората, с които вирусът контактува. Отново ще кажа, че при голяма част от хората не реагират, защото имат високо ниво на клетъчна защита. Нищо, че тези хора се определят като потенциално заразяващи, защото те не са регистрирани като болни, не са преминали заболяването и теоретично те са […]

„Ако се вземе статистиката, в която се виждат хората, с които вирусът контактува. Отново ще кажа, че при голяма част от хората не реагират, защото имат високо ниво на клетъчна защита. Нищо, че тези хора се определят като потенциално заразяващи, защото те не са регистрирани като болни, не са преминали заболяването и теоретично те са потенциално заразни“

 Това коментира проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН, в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком. 

Вирусът е опакован в специални липидни наночастици, чиято функция е да минава през липидните мембрани. Той ако не е липиден няма влезе, предвидено е да влезе сам, за да може клетъчният апарат да направи сам белтъка, която тази информационна РНК входира. Чисто теоретично самото РНК не може да направи никакви промени, няма как да се вгради в ДНК, въпросът, който задават е следният: Какво ще се случи когато позитивен човек се ваксинира срещу вируса, без да знае. Защото този вирус освен, че носи своята конструкция, той носи и своите ензими, които да обърнат РНК в ДНК. Този постулат все още не е проверен и не е доказано“, коментира професорът.

„Нормалният път на ваксините е дълъг, за тестовете, именно, за да се избегнат всякакви теоретични постулати, касаещи тестове във времето. Краткотрайни ефекти няма, а странични реакции има всяка ваксина, но в рамките на нормата, обаче дълготрайните ефекти на ваксината не са ясни. Статистиката показва, че някои хора реагират тежко на ваксини и на лекарства, но заради техните генетични особености. Опитът обаче ще покаже какво ще се случи в по-дълготраен план. Критиките са, че в проучванията не са включени някои рискови групи, но те не са толкова много, спрямо общият брой. Има различни болни групи, както и възрастови групи, но броят им не е толкова голям спрямо здравите хора. Няма бременни жена и деца“, допълни проф. Чорбанов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук