ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Ваксината Pfizer не трябва да се дава на хора с тежки алергии
Британският здравен регулатор предупреди хората с анамнеза за тежки алергични реакции, че засега не трябва да приемат ваксината срещу коронавирус Pfizer, тъй като двама души са имали алергични реакции, съобщи Националната здравна служба (NHS). Двама членове на NHS, получили ваксината в първия ден на масовата ваксинация във Великобритания, са имали алергична реакция, съобщи Guardian, позовавайки […]

Британският здравен регулатор предупреди хората с анамнеза за тежки алергични реакции, че засега не трябва да приемат ваксината срещу коронавирус Pfizer, тъй като двама души са имали алергични реакции, съобщи Националната здравна служба (NHS).

Двама членове на NHS, получили ваксината в първия ден на масовата ваксинация във Великобритания, са имали алергична реакция, съобщи Guardian, позовавайки се на PA Media. Поради това Здравният регулаторен орган предупреди, че всеки с по-силна алергична реакция към лекарства, храни или ваксини не трябва да получава ваксината Pfizer, пише Евроком. NHS в Англия е уведомил всички точки за ваксинация за това предупреждение.

Това означава, че всеки от програмата за ваксини ще бъде попитан дали преди това е имал проблеми с алергични реакции. „Тези двама души се възстановяват добре„, информират здравните власти на страната. Великобритания е първата страна в света, която одобри използването на ваксина Pfizer, докато САЩ все още не са го направили.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук