Очакват ни валежи и опасност от поледици в Северна България
В четвъртък над страната ще бъде облачно, дъжд ще вали на много места, като по-значителни валежи се очакват в Южна България, предава БГНЕС. Оранжев код е обявен за 6 области заради интензивни валежи, както и силен вятър. Това са областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска. В тези области се очакват количества на валежите […]

В четвъртък над страната ще бъде облачно, дъжд ще вали на много места, като по-значителни валежи се очакват в Южна България, предава БГНЕС.

Оранжев код е обявен за 6 области заради интензивни валежи, както и силен вятър. Това са областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска. В тези области се очакват количества на валежите между 40 и 60 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър с пориви до 24 м/с. За 8 области в Южна и Централна България е обявен жълт код заради обилни валежи от дъжд. Това са областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска и Бургаска. Там очакваните количества на валежа ще са до 25 л/кв.м.

Жълт код е обявен за 5 области в Северна България, но за поледици. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. В тези области в сутрешните часове ще има опасност от поледици.

Минималните температури ще бъдат от минус 1 градус в Северозападна България, до 10 градуса в югоизточните райони. Дневните температури ще бъдат около 4 градуса в северозападните райони, а в източните около 13-14 градуса. За София минималната температура ще бъде 5 градуса, а максималната 8 градуса.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук